Aggregatet som nå er på vei nedover veier 13 tonn, og må transporteres med spesialtransport.
- Dette er et veldig godt og stort aggregat. Det ble kjøpt inn til et formål, men så har det vist seg at behovet er minimalt.  Aggregatet er for flott til å stå her og ikke bli brukt, sier Alf Egil Solvang.

Flere steder i Ukraina er innbyggere uten strøm fordi strømnettet er ødelagt i russiske luftangrep. Behovet for materiell til å gjenopprette strømforsyningen er stor. Før jul ble det anslått at rundt halvparten av Ukrainas strømnett og energiforsyning er ødelagt. Norske kraft- og nettselskaper koordinerer sin innsamling av materiell gjennom bransjeorganisasjonen REN.

- Strømnettet er kritisk infrastruktur. Det må være en fortvilet situasjon å ikke ha utstyr som trengs for å kunne gjenopprette strømforsyningen. Da er det viktig at vi som har ekstra utstyr kan stille opp for kollegaer i Ukraina, sier Håvard Tamburstuen, administrerende direktør i Lnett.

Aggregatene har en størrelse som gjør at de største kan erstatte strømleveransen tilsvarende en nettstasjon. Tidligere er det sendt ned aggregat med en ytelse på 350 kVA, 300 kVA og 32 kVA. Det er anslått at verdien på utstyret Lnett sender er vel 2 millioner kroner.