Torsdag 17. november kl 15.45: 
Kunder i Årdal og Hjelmeland opplevde at strømmen kortvarig falt ut torsdag 17. november. Lnett gjennomførte befaring onsdag, men vil fredag 18. november gjennomføre ny befaring på deler av kraftlinjen til Årdal og Hjelmeland. Befaring vil også bli gjennomført med drone for å se om vi kan lokalisere årsaken til at strømmen faller ut i dette området.
Onsdag 23. november kl 11.30: 
Seint tirsdag kveld i forbindelse med kraftig vind ble feilen lokalisert av våre montører som var ute. Vi jobber med tiltak for å rette feilen.

Onsdag 16. november kl 15.20: 
Kunder i Årdal og Hjelmeland opplever at strømmen kommer og går. Montører har vært ute på befaring langs hele linjen uten resultat. Feil som kommer og går slik vi opplever nå, kan dessverre være vanskelig å lokalisere. Det er i tillegg et stort område og til dels ulendt terreng der linjen går. Dessverre kan dette medføre at det tar tid før vi finner feilen, og kunder kan oppleve nye kortvarige strømbrudd. 

Tirsdag 15. november var det korte strømbrudd i Søredalen i Sandnes. Her ble det funnet en grein på linjen som førte til at strømmen forsvant. 

Kart over driftsmeldinger

Meld fra og hold avstand
I forbindelse med mye vind er det viktig å vise forsiktighet ved nærhet til kraftlinjer. Dersom du kommer over et tre på en kraftlinje eller at en linje henger nær bakken, så er det viktig å holde avstand og melde raskt fra til oss slik at vi kan få rettet skaden.
Trær og andre gjenstander som ligger over linjer må ikke berøres. Det samme gjelder for linjer som har falt ned eller henger lavt over bakken.

Meteorologene har meldt lokale vindkast omkring 27-30 m/s fra sørøst. Farevarselet gjelder fra tirsdag ettermiddag. Lnett har iverksatt skjerpet drift, og kalt ut ekstra  montører og lag med eksperter på skoging, samt flere til å bemanne driftssentralen og kundesenter. 

Sikre løse gjenstander
Dersom du mister strømmen, så se om naboene og gatelys har strøm. Hvis de også er uten strøm, så er det feil i strømnettet. Større feil blir markert i kartet over driftsmeldinger på vår nettside, og oppdateres underveis mens det jobbes med feilretting. Hvis du er uten strøm, og ikke finner feil i kartet, så ta kontakt med oss. 

Vi vil anbefale alle å sikre løse gjenstander som kan blåse av gårde. Det har tidligere vært tilfeller hvor for eksempel presenning, plast og trampoline har havnet på kraftlinjer eller andre anlegg i strømnettet. 

Tips hvis du ser en linje som henger lavt eller ligger på bakken. På stolpene er det ofte en gul merkering høyt oppe som går rundt stolpen. Strømlinjer som Lnett har ansvar for henger over dette merket, mens telefonlinjer eller fiber henger under merket.