Inspirasjon til både logo, farger og visuelt uttrykk er hentet fra strømnettet.
– Vi synes at vi har fått et godt navn, og en flott visuell profil. Dette passer godt til vårt selskap og det viktige samfunnsoppdraget vi har for å sikre et stabilt og godt strømnett for innbyggere og bedrifter i regionen. Det er lagt ned en god del arbeid i nytt navn og profil, og da er selvsagt veldig stas at arbeidet som er gjort blir anerkjent, sier administrerende direktør Håvard Tamburstuen i Lnett.

Ny logo på arbeidsjakke. Gravemaskin i bakgrunnen som starter på bygging av ny transformatorstasjon. Navneendringen kommer som følge av en nasjonal forskrift som stiller krav om skille mellom nettselskap og annen virksomhet innen kraftproduksjon og strømsalg. Det nye navnet Lnett ble tatt i bruk 15. november 2021, omtrent samtidig flyttet Lnett også inn i nye kontorlokaler i Sandnes sentrum. Det er kommunikasjonsbyrået Fasett som har utviklet profilen i samarbeid med Studio Bergini.

European Design Awards er en europeisk pris som deles ut en gang i året til designere i Europa. Årets prisutdeling skjer i Tallinn lørdag 18. juni. Kriterier for juryen er: design kvalitet, kreativitet og relevans for det formålet det er designet for.

– Å møte kollegaer og konkurrenter fra hele Europa og se at våre arbeider innen grafisk design og branding blir lagt merke til og rangeres i toppen gir inspirasjon og energi til å stå på enda hardere for Lnett og alle våre kunder, samt skape enda mer verdi for dem i årene framover, sier Pål Hjorth Berge, daglig leder i Fasett, kommunikasjonsbyrået som har utviklet visuell profil.

Oppgaven deres var å differensiere Lnett visuelt fra Lysekonsernet, og etablere selskapet med en egen selvstendig identitet.
- Lnett skal levere et stabilt strømnett, samtidig som de er en viktig samfunnsbrikke som skal opptre framtidsbevisst gjennom å satse på teknologi og utvikling innen sitt felt. Det er dette som skal uttrykkes gjennom profilen og logoen, forteller Hjorth Berge videre.
Hvit montørbil med ny logo og gul refleksstripe nederst på siden