De to direktørene er ikke snauere enn at de selv tar oppfordringen og stiller på stafetten. 
- I Lnett har vi lang trening i å ta imot energi og levere energien videre der den trengs, når den trengs, 365 dager i året, døgnet rundt. Da må vi selvsagt stille opp sammen med Lysekonsernet når det inviteres til energistafett, sier Håvard Tamburstuen. 
– Nå gir vi gass, og er klare for å stille med flere lag på EnergiStafetten. Vi er bare litt over 100 ansatte og vi har allerede folk fra egne rekker til å fylle tre stafettlag, sier Knut Egil Mauseth, administrerende direktør i olje- og gasselskapet OMV.

Folkehelse på agendaen 
Det er Rogaland Bedriftsidrettskrets som sammen med mange støttespillere står bak den nye EnergiStafetten 3. juni, som er en storsatsning på folkehelse. Det symbolske startskuddet gikk den 22.februar, da Wintershall Dea leverte den oransje EnergiStafett-pinnen til Aker BP. Nå har stafettpinnen gått videre fra OMV til Lnett og Lyse i fornybarbransjen. 
- Dette er en folkestafett, og alle som vil kan delta. Stafetten har både bedriftsklasse og åpen klasse, og bortsett fra at alle på laget må ha fylt 16 år er det ingen begrensninger for hvem som kan stille lag på EnergiStafetten. I tillegg til bedriftslag fra alle typer bransjer, håper vi på å se mange vennelag, studentlag og andre lag på startstreken, sier Tina Paasche i Bedriftsidretten i Rogaland.

Energistafetten bygger på modellen til Holmenkollstafetten, med 10 etapper, fra 700 til 2300 meter. Start og mål blir ved Forum Expo, med løype rundt Mosvannet, over Eiganes, ned til Stokkavannet og tilbake til mål. I målområdet planlegges scene og storskjerm. 
I bedriftsklassen er det også mulig å være med på en egen bransjekonkurranse for de bedriftene som vil forsøke å bli raskest i sin bransje. I bransjeklassen «energi» vil de to direktørene for OMV og Lnett møtes igjen, sammen med andre energibedrifter. I løpet av de første ukene siden det symbolske startskuddet har også en rekke andre typer bedrifter rundt om i regionen blitt utfordret til å delta.

- Det blir spennende å se hvilke bedrifter som stikker av med seieren i de ulike bransjekategoriene. Jeg har allerede hørt småprat fra flere bedrifter om at det skal stilles mange lag, hvorav ett lag skal «toppes» i forsøk på å bli raskeste bedrift i bransjen! Det er artig med litt sunn kniving mellom bedrifter og lag, sier Paasche.

Nysatsing 
Bedriftsidretten er en leverandør av folkehelse og aktivitetsglede. EnergiStafetten skal gi ny energi, styrke samhold og øke trivselen i hele regionen. OMV og Lyse har vært kjent med EnergiStafetten en stund allerede siden de begge er blant et knippe bedrifter og bedriftsidrettslag som er med som sponsor for å skape noe nytt og stort for regionen.
 
- Lyse er opptatt av å være en støttespiller til nyskapning i regionen. Vi vil at regionen skal være attraktiv enten du skal studere, arbeide eller velge hvor du skal bosette deg - da trengs også gode aktiviteter til innbyggerne. Regionen har allerede et rikt tilbud, at dette nå blir utvidet med en ny og fellesskapsorienter storsatsning, det heier vi på, sier sponsoransvarlig i Lyse, Cathrine Suttie.
- Som etappesponsor ønsker vi i OMV å bidra tilbake til samfunnet. Jeg tenker Energistafetten kan være en viktig motivasjonsfaktor til at flere kommer seg i bedre form. Vi vet jo at fysisk aktivitet er godt for kropp og sinn, sier Mauseth. 
Han forteller at i OMV er de i full gang med å få ansatte til å bli med på EnergiStafetten. 

I Lyse har de ansatte tilgang på et stort og variert aktivitetstilbud hele året rundt gjennom bedriftsidrettslaget Lyse Aktiv. 
- Et aktivt bedriftsidrettslag er viktig for helse, sosialisering og ikke minst trivsel blant ansatte. Det er utrolig kjekt å se hvordan det går sport i å få med flest mulig, og vi har noen kolleger som virkelig står på for at alle som har lyst skal få sjansen til å bli med. Det er lett å konkludere allerede nå med at EnergiStafetten er et velkomment tilskudd til Bedriftsidrettens tilbud, legger Suttie til. 
Bedrifter og andre som ønsker å delta kan melde seg på via www.energistafetten.no.

Fakta om Energistafetten

  • Total distanse ca. 13,5 km
  • Start og mål ved Forum Expo
  • Lag kan dannes av bedrifter, organisasjoner, nabolag m.m.
  • Nedre aldersgrense 16 år
  • Støttespillere: Stavanger Business Region, DNB, Stavanger Aftenblad, Lyse, Equinor, Wintershall Dea, Aker BP, Vår Energi, Shell, DNO, PGNiG, OMV, Conoco Phillips og Cegal.