- Lnett er et av de mest samfunnskritiske selskapene i Sør-Rogaland. Samfunnet stopper opp uten oss. Jeg er ydmyk for det samfunnsansvaret, og kan ikke se for meg en mer meningsfylt jobb enn å bidra til grønn omstilling, næringsutvikling og verdiskaping i denne regionen, sier den nye direktøren. 

Winther er utdannet sivilingeniør og har lang ledererfaring innen felt som energi, forretningsutvikling og risikostyring. Før han begynte i Lnett kom han fra stillingen som administrerende direktør i rådgivningsselskapet Proactima, og før det har han hatt lederroller i Shell nasjonalt og internasjonalt, samt erfaring fra Deloitte og DNV. 

- I Norge tar vi for gitt at samfunnskritisk infrastruktur som strøm bare fungerer. Slik var det ikke på Filippinene hvor jeg jobbet i flere år for Shell. Der opplevde vi hyppige strømbrudd med de alvorlige konsekvensene det har for både næringsliv og privatpersoner. Jeg ser at vi som samfunn er i ferd med å innse hvor sårbar infrastrukturen er, og hvor viktig nettselskapene er for å sikre at hjulene går rundt. Jeg er for eksempel veldig imponert over hvordan Lnett forbereder seg og mobiliserer når uværet herjer for at strømmen alltid skal være på, sier Winther.

Han viser til hendelser denne vinteren hvor det ble satt skjerpet drift ved tre uvær, og hvor snøskred nær Byrkjedal i Gjesdal kommune tok med seg en kraftledning og gjorde at hytter i Hunnedalen, samt enkelte fastboende mistet strømmen. 

Med sine 360 ansatte og 162.000 kunder, hva er ditt førsteinntrykk av Lnett?

– Jeg har blitt tatt godt imot, og er imponert over den faglige dyktigheten. Dette er en gjeng som er veldig bevisst det store samfunnsansvaret vi har, og som er opptatt av å gjøre en god jobb for kundene våre og regionen vår. Vi skal drifte nettet riktig og pålitelig, bygge nytt nett og få mer ut av det strømnettet vi har. Det er mye spennende å sette seg inn i, sier Trond Winther. 

Han legger til at etter at han begynte i Lnett så ser han verden med nye øyne. 
- Nå legger jeg merke til strømmaster, transformatorstasjoner og nettstasjoner over alt, og det gjorde jeg ikke før, sier Winther.