- Sør-Rogaland er en region i stadig vekst og der omstilling fra fossil til fornybar energi pågår for fullt. ABB og Norsk Transformator er leverandører vi har hatt et langt samarbeid med, og de nye avtalene sikrer forutsigbare leveranser av nøkkelprodukter i vårt distribusjonsnett, sier Evy Thorbjørnsen, prosjektdirektør hos Lnett.

I henhold til rammeavtalen skal ABB levere høyspentanlegg og lavspenttavler, samt prefabrikkerte nettstasjoner med ferdig montert elektrisk anlegg og transformator. Produktene utvikles og produseres på fabrikken i Skien. 

- I ABB har vi høyt fokus på teknologisk utvikling og hvordan elektrifisering kan bidra til en mer bærekraftig fremtid. Smarte løsninger og høye krav til egne leveranser ser vi på som avgjørende for å støtte Lnetts ambisjoner om å levere pålitelig og ressurseffektiv nettutbygging. Vi er stolte av å få tilliten til å fortsette samarbeidet med Lnett etter så mange år, sier Gøran Salomonsen, daglig leder i ABB Electrification Norway AS.

Norsk Transformator AS vil være leverandør av fordelingstransformatorer. Norsk Transformator er en norskeid transformatorfabrikk med produksjon i Steinkjer. Fabrikken produserer etter Ecodesign normen, noe som gir minimale tap på transformatorer, og er i henhold til den nye EU-standarden fra 2021.

Samarbeidet har oppstart i første kvartal 2024.