Du kan redusere strømregningen ved å ta flere grep. Det som monner mest er om du klarer å redusere totalt strømforbruk. I tillegg kan det lønne seg å jevne ut forbruket slik at du ikke bruker "alt" samtidig, og dermed får høyere kapasitetsledd.  

Den største andelen av strømforbruket går til oppvarming av bolig. Ved å redusere innetemperaturen med 1-2 grader, ha ulik temperatur i ulike soner av boligen og installere varmpepumpe, så vil du redusere totalt forbruk. 

Har du elbil, så er det enkleste sparetipset å lade denne sakte om natten og i helgene. Dette forutsetter godkjent hjemmelader montert av fagfolk.

Et annet tips kan være å programmere baderomstermostaten til å øke temperaturen på baderomsgulvet fra klokken 05.30 istedenfor en time senere. Vi har alle forskjellig døgnrytme, og bruker strøm ulikt, så den enkelte må selv vurdere sitt behov.

Samtidig minner vi om at det ikke er anbefalt å sette på vaskemaskiner, tørketrommel osv når du sover. Ikke fordi elektriske apparater brenner oftere om natten, men fordi det kan gå lengre tid før det oppdages og konsekvensene kan bli mer alvorlig.
Se mer informasjon under sparetips.